Bij de Mensen Thuis – Derde editie

deel met je vrienden

Deel met je vrienden

daar drukken

Bij de Mensen Thuis – Derde editie: Het verhaal

De theatertour – Bij de Mensen Thuis – door de Deventer binnenstad op 25 en 26 mei 2018

Vier huiskamers, vier optredens en een diner: een avondvullend programma met TOP-artiesten.

Mrs. Einstein Bij de Mensen Thuis Beumer & Drost

Saskia van Zutphen en Paulette Willemse (Mrs. Einstein)

Op veler verzoek presenteert Beumer & Drost nu de derde editie!

In vier huiskamers in het centrum van Deventer word je getrakteerd op cabaret, literair toneel en muziektheater. Onder leiding van een gids wandel je van de ene naar de andere huiskamer. Na de derde voorstelling – op de derde locatie – serveert de gastheer of –vrouw je een maaltijd.

Een avondvullend programma bij de mensen thuis met onze theatervrienden: Mrs. Einstein, Rosa da Silva met Remko Wind, Loulou Rhemrev en Ted Keijser. Meer info? Kijk onder de button CREDITS.

Keuze programma:
vrijdagavond 25 mei, aanvang 17.30 uur, 40 euro, klik HIER
óf
zaterdagavond 26 mei, aanvang 17.30 uur,  40 euro, klik HIER

Verzamelen:
De gidsen verwachten je om 17.30 uur op het pleintje voor de Bergkerk in Deventer. De theatrale rondgang zal daar beginnen. Rond 21.30 uur, na het vierde optreden, sluiten we de avond af.

Kaarten
Kaarten reserveer je online via de button Speellijst. Je transactienummer is tevens je toegangsbewijs. Neem je dit mee?

Vragen of info?
Bel of mail: Afke Pricker, 06-83609122 | beumerendrost@gmail.com

Support
Alle gastheren en -vrouwen van de deelnemende huiskamers: heel veel dank voor jullie gastvrijheid, enthousiasme en inspanningen!

Nickey Vlierhuis, topkok van ons lievelingsrestaurant in Deventer Restaurant Bouwkunde, geeft onze kokende gastheren en -vrouwen adviezen bij het bereiden van hun maaltijd.

Boudewijn Ruchtie, van Wijnspeciaalzaak van het jaar Ruchtie’s, verzorgt deze editie heerlijke wijnen voor bij de maaltijden.

hallo-bandoeng-loulou-rhemrev-bij-de-mensen-thuis-2018

Hallo Bandoeng! Door en met Loulou Rhemrev. Bij de Mensen Thuis 2018

Credits

Welke theatervrienden treden op?

Mrs. Einstein, Rosa da Silva met Remko Wind, Loulou Rhemrev en Ted Keijser.

De Nederlandse vocale en theatrale damesgroep MRS. EINSTEIN (o.a. Eurovisie Songfestival en cabareteske liedjesprogramma’s in de theaters). Saskia van Zutphen en Paulette Willemse (Mrs. Einstein) hebben zich altijd bezig gehouden met de liefde. Ze zijn verliefd geworden en hebben samengewoond. Ze hebben de ware gevonden en daarmee kinderen gekregen. Ze zijn bedrogen en hebben de brokstukken weer gelijmd. Telkens weer kijken ze met vrolijke verbijstering naar het leven. Als ervaringsdeskundigen zingen ze de zorgen van zich af en nemen u daar graag in mee met schitterend repertoire uit oude en nieuwe doos, afgewisseld met hun eigen verhaal. En weet u wat zo leuk is? Het gras blijkt het groenst in de eigen voortuin!
Spel en zang: Saskia van Zutphen en Paulette Willemse (Mrs. Einstein).

'SAUDADE' door ROSA DA SILVA. Rosa da Silva groeide op in Klazienaveen en kwam uiteindelijk in Amsterdam terecht waar ze actrice en zangeres is geworden. Vorig jaar zomer kreeg ze de kans om een solo voorstelling te maken bij het Noord Nederlands Toneel in Groningen. Ze schreef samen met Daniël Lohues nummers over haar dubbele roots: Drenthe en Portugal. In verschillende stijlen als fado, folk, bossa nova en luisterliedjes neemt ze je mee in haar leven. Ze voegde daar allerlei personages aan toe, die zij gedurende haar weg van Klazienaveen naar Amsterdam is tegengekomen en uiteindelijk resulteerde dat in de voorstelling SAUDADE. Op dit moment is Rosa aan het schrijven voor een avondvullende voorstelling. Voor u de hoogtepunten tot dusver, met als belangrijkste vraag; hoe is het om je Portugees te voelen aan het Klazienaveense Van Echtenskanaal?
Tekst en muziek: Daniël Lohues & Rosa da Silva | Zang: Rosa da Silva & Remko Wind | Muzikant: Remko Wind

'HALLO BANDOENG' door LOULOU RHEMREV. Actrice en theatermaakster Loulou Rhemrev graaft met een verkorte versie van haar theatervoorstelling 'Hallo Bandoeng!' in haar familiegeschiedenis op zoek naar antwoorden op vragen die haar leven beheersen. In hoeverre bepaalt haar Indische erfenis haar identiteit?
In een vergeten ruimte tracht een telefoniste oude verdwaalde radiogolven door de muren heen op te vangen. Jarenlang verbindt zij de lijnen. Op zoek naar antwoorden want de tijd dringt. Een indringende en ontroerende theatervoorstelling over een Indische erfenis.
Tekst, spel en zang: Loulou Rhemrev. Muziek: 

'OVER HET DOPPEN VAN BONEN' door TED KEIJSER, acteur en regisseur, master of slapstick, (o.a. Het Vervolg, Ro Theater, Oostpool).
Ted gaat de vloer op met een monoloog, gestript uit de roman “Over het Doppen van Bonen.” De Poolse schrijver Wieslaw Mysliwsky, 1932, vertelt in interviews dat hij alleen boeken kan schrijven in monoloog vorm. Hij zegt letterlijk: “ik schrijf geen boeken, ik praat boeken.” Dat was wat Ted waarschijnlijk ook zo aansprak in het boek, die associatieve verteltrant, dat praten tegen…. ja, tegen wie? In dit geval tegen degene die aanklopt bij een beheerder van vakantiehuisjes om bonen te kopen. Een toevallige ontmoeting die, in het boek, ontaart in een monoloog van 383 pagina’s. Dat vindt hij nou mooi. Dat is het leven, als je het toelaat. Spel: Ted Keijser. Met dank aan: Dorien de Jonge, Laura de Josselin de Jong, Martine Rateau, Bert Luppes en Bert Vermijs.

Foto's

Recensies

Op dit moment zijn er nog geen recensies

Speellijst


Deel met je vrienden

Moord op de Wega

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in en wees als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws.