Educatie

Theater voor scholen
Beumer & Drost speelt regelmatig voor scholen in het primair en voortgezet onderwijs. Zowel in Nederland als in Vlaanderen. Wij willen zoveel mogelijk (jonge) mensen kennis laten maken mét – en laten genieten ván – theater en kunst.
Om de theaterbeleving extra te laten beklijven en iets dieper in te gaan op het thema van de voorstelling, biedt Beumer & Drost een educatief programma aan. Dit doen wij in digitale vorm: Plug & Play.

MAQUETTE | Plug & Play
Het educatiepakket voor MAQUETTE  is op te vragen bij Afke Pricker via info@beumerendrost.nl.

lesbrief-maquette-schoolvoorstelling-beumer-en-drost

Lesbrief bij Maquette (8+)

In Maquette kaart Beumer & Drost op prikkelende wijze een maatschappelijk vraagstuk aan.  De milieuproblematiek op zichzelf is niet het thema van Maquette. Leerlingen worden meegenomen in een gedachtegang naar oplossingen. Zij worden geconfronteerd met een opgelegd goed bedoeld plan en kunnen fantaseren over welke gevolgen dit plan zou hebben. Bijvoorbeeld voor het milieu en voor de relatie tussen verschillende groepen mensen.
Tijdens de les, die vóór het bezoek van de voorstelling, of erna behandeld kan worden, maken leerlingen kennis met het plan om mensen te verkleinen voor een schonere wereld. De directeur van een vervoersorganisatie en een leverancier van maquettehuizen roepen het publiek op om mee te doen met de grootschalige verkleiningsoperatie. Leerlingen worden met de filmpjes meegenomen in dit prikkelende plan. Met het maken van een mindmap denken zij verder na over actie en reactie op grote én op kleine schaal. In de grote wereld, hún wereld en op sociaal gebied.

Maquette is een voorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar. Als schoolvoorstelling is Maquette geschikt voor leerlingen in groep 5, 6, 7 en 8 en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs.
Duur voorstelling: 60 minuten en ca. 10 minuten nagesprek.

Inhoudelijk aandachtspunt educatie
Toneelschap Beumer & Drost had tot voor 5 jaar geleden geen traditie in het ontwikkelen van lesmateriaal. Dit was een bewuste keuze: we juichen nagesprekken toe maar willen graag dat leerlingen onbevangen komen kijken, met een open blik. Ook willen we graag dat de theaterervaring voor zichzelf spreekt: kinderen hoeven niets en zijn vrij in de interpretatie. Ze worden niet beoordeeld op hun theaterervaring, de beleving kan namelijk niet als ‘heel goed’ of ‘heel slecht’ worden gemeten. We streven er wel naar om een grote indruk achter te laten.

De Stentor

De Stentor

 

Voor de producties Hansa!, Chuck & Charlene, IJZERSTERK, Dick Bos en Comeback ontwikkelde Beumer & Drost educatiemateriaal voor scholen.

 

reis-om-de-wereld-in-80-dagen

Reis om de wereld in 80 dagen

GIZMO

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in en wees als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws.