Educatie

Theater voor scholen
Beumer & Drost speelt regelmatig voor scholen in het primair en voortgezet onderwijs. Zowel in Nederland als in Vlaanderen. Wij willen zoveel mogelijk (jonge) mensen kennis laten maken mét – en laten genieten ván – theater en kunst.

Lesbrief Comeback: Thema manipulatie

Comeback
Voor onze nieuwe productie Comeback is ook weer een educatieprogramma ontwikkeld. Je kunt dit opvragen bij Afke Pricker, PR, marketing en educatie, info@beumerendrost.nl.
Thema’s als vriendschap, verlangen, identiteit, verraad en de invloed van media komen aan de orde in Comeback. In het groter geheel is het begrip manipulatie een belangrijk gegeven in de voorstelling. Juist ook omdat de jeugd hiermee in het dagelijks leven veelvuldig wordt geconfronteerd, kozen wij dit thema voor het educatieprogramma bij Comeback. Via televisie, internet, sociale media en reclame-uitingen maar ook in het onderling contact krijgen kinderen te maken met manipulatie. Vaak op subtiele, niet direct herkenbare, wijze ontvangen zij boodschappen die hen beïnvloeden op een bepaalde manier te denken of te handelen.

In onze beproefde Plug & Play-vorm nemen we het thema manipulatie kort onder de loep: een film die eenvoudig door de leerkracht in de klas op het digibord of een ander beeldscherm vertoond kan worden. De leerkracht heeft hiermee weinig tot geen voorbereidingstijd nodig. In deze begeleidende lesbrief vind je achtergrondinformatie over de voorstelling en een instructie voor een eventuele klassikale opdracht. Met de voorstelling zelf en de educatiefilmpjes maken leerlingen kennis met het begrip manipulatie. Ze leren erover na te denken, het te herkennen en hoe je ermee kunt omgaan.


Inhoudelijk aandachtspunt educatie

Toneelschap Beumer & Drost had tot voor kort geen traditie in het ontwikkelen van lesmateriaal. Dit was een bewuste keuze: we juichen nagesprekken toe maar willen graag dat leerlingen onbevangen komen kijken, met een open blik. Ook willen we graag dat de theaterervaring voor zichzelf spreekt: kinderen hoeven niets en zijn vrij in de interpretatie. Ze worden niet beoordeeld op hun theaterervaring, de beleving kan namelijk niet als ‘heel goed’ of ‘heel slecht’ worden gemeten. We streven er wel naar om een grote indruk achter te laten.

De Stentor

De Stentor

Voor de producties Hansa!, Chuck & Charlene, IJZERSTERK en Dick Bos ontwikkelde Beumer & Drost educatiemateriaal voor scholen.

 

Maquette, een theaterthriller op schaal

LEGENDS (8+)

GIZMO

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in en wees als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws.