Toekomstplannen

Theaterseizoen 2019-2020

reis-om-de-wereld-in-80-dagen
Verwacht 2019-2020: Reis om de wereld in 80 dagen. Met Peter Drost en Paul R. Kooij.

Twee reclameschilders krijgen de opdracht om een blinde muur in een achterstandswijk met een geschilderde wereldkaart op te fleuren. Volgens de opdrachtgevers staat De reis om de wereld in 80 dagen van Jules Verne model voor de verbinding tussen de diverse culturen en bewoners van de wijk. Terwijl de verf nog nat is, komt het reusachtige fresco onder de handen van de schilders tot leven. De mannen laten zich meevoeren over de aardbol om na een race tegen de klok precies op tijd de muurschildering op te leveren.

Peter Drost en Paul R. Kooij verven Reis om de Wereld in 80 dagen op 25 m2 hagelwit papier met 56 kwasten, 28 penselen en met behulp van 35 sjablonen en 12 liter verf per voorstelling. Schaften doen ze in een schaftwagen. Na elke voorstelling blijft het immense schilderij achter in uw schouwburg als aandenken aan die onnavolgbare reis.

Reis om de Wereld in 80 Dagen wordt op Beumer & Drostiaanse wijze verteld. De schildering die de mannen maken, transformeert gaandeweg in de reis die zij in hun verbeelding maken: treinen, boten, en olifanten verschijnen en verdwijnen… Zoals altijd, een theatrale explosie van beelden uit het heden en verleden. Een geweldige combinatie van actionpainting in combinatie met historisch filmmateriaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

in the shadow

reis-om-de-wereld-in-80-dagen

Reis om de wereld in 80 dagen

GIZMO

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in en wees als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws.