Wie zijn wij?

Authentiek fantasieprikkelend familietheater

Handtekening

Algemeen
Wij zijn Toneelschap Beumer & Drost. Van harte welkom op onze website. Beumer & Drost brengt al 20 jaar lang authentiek, beeldend familietheater in de Nederland en Vlaanderen. Ieder jaar verzorgen wij zeker 140 voorstellingen in schouwburgen, theaters en op bijzondere locaties. Ook scholen en festivals boeken onze voorstellingen.

Wij maken theaterproducties waarbij een beroep wordt gedaan op je fantasie, inlevingsvermogen en humor. We hopen onze kijkers te inspireren anders naar dingen te kijken. Dit doen we met ingrediënten als film, muziek, mime en spitsvondigheid in taalgebruik.

Beumer & Drost is een bloeiend bedrijf dat ook de komende jaren een breed, divers en inspirerend theaterrepertoire aanbiedt. De producties die wij maken, gaan over menselijk gedrag; over vriendschap, verlangen en liefde maar ook over misverstanden. Universele dingen die iedereen kan herkennen.

Ontstaan
Toneelschap Beumer & Drost is in 1997 in Amsterdam opgericht door de acteurs en artistiek leiders Loek Beumer en Peter Drost. Loek bereikte in 2012 de pensioengerechtigde leeftijd en werkt niet meer als artistiek leider bij het gezelschap. Zijn artistieke erfgoed blijft bewaard in naam en signatuur en natuurlijk in de producties die op het schap staan.

Missie
Met ons theater willen wij een leefwereld creëren met zin voor en zin in kunst en creativiteit. Een wereld waarin zoveel mogelijk kinderen én volwassenen de kracht van theater in alle gelaagdheid kunnen ervaren. Met deze ervaring rijker dagen we hen uit om met een onbevangen en tegendraadse blik naar de wereld en haar problemen te kijken. Jaarlijks maken wij tenminste één nieuwe theatervoorstelling. Daarnaast presenteren we ieder jaar minimaal één reprise. Beumer & Drost werkt samen met (jonge) zielsverwanten uit verschillende kunstdisciplines.

Doelgroep
Theatervoorstellingen van Beumer & Drost zijn voor iedereen van 8 tot 88 jaar!
Onze theaterproducties zijn te zien als familievoorstelling maar we spelen ook voor scholen in het primair onderwijs en brugklassen van het voortgezet onderwijs.

Uit de media: “Kinderen, neem je ouders mee, dan zien die ook weer eens goed theater!”

Theatervorm
Onze voorstellingen ‘ontstaan’, werkend vanuit een thema of idee, op de repetitievloer. Deze werkwijze geeft een grote vrijheid en dat is de kracht van Beumer & Drost. Het schept niet alleen een ambachtelijke betrokkenheid bij het product maar de mogelijkheid om waardevolle toevalligheden te kunnen integreren. Vorm en inhoud smelten samen tot een authentiek, herkenbaar en tegelijkertijd origineel theaterrepertoire.

Overijssel
Beumer & Drost huist sinds 2012 in Deventer. Wij hebben speciale aandacht voor de regio Oost en de Overijsselse scholen. Echter, we blijven een reisgezelschap dat overal in Nederland en Vlaanderen te zien is. Waar mogelijk spelen we onze voorstellingen ook in het buitenland en tijdens zomerfestivals zoals Oerol, het Theaterfestival Boulevard, Deventer op Stelten en FestiValderAa.

Archief
Het archief op deze website laat zien wat Beumer & Drost sinds 1996 op de planken bracht.

Subsidies
Toneelschap Beumer & Drost wordt structureel gesubsidieerd door het Fonds Podiumkunsten en op projectbasis door de gemeente Deventer en de provincie Overijssel .

En wíj zijn:

Tot ziens
Beumer & Drost heeft de traditie om na iedere voorstelling vanaf het podium na te praten met het publiek. Natuurlijk vinden we het leuk te horen wat je van de voorstelling vond. Via het contactformulier kun je ons eenvoudig bereiken. Graag tot ziens bij één van onze voorstellingen!

Namens alle medewerkers van
Toneelschap Beumer & Drost

Foto Peter Drost: Reyer Boxem

“…zo goed getimed en geacteerd dat de kinderen – en ook het premièrepubliek vol bekende theaterprofessionals – pijn in hun buik van het lachen krijgen.” (Trouw, 2011)

“…En verrassingen genoeg: het speelgoedautootje dat zomaar wegrijdt, de komische parodie op de televisiewereld en Drost die misschien wel meer dan ooit technische bekwaamheid paart aan virtuoos spel.” (Parool 2010)

“Beumer & Drost toont spelenderwijs wat theater kan, namelijk laten zien wat er niet is. Ze wijzen één van de richtingen aan die vruchtbaar zijn voor het jeugdtheater.” (De Standaard 2008)

“Met Beumer & Drost zit je eigenlijk altijd goed.” (Parool, 2010)

 

reis-om-de-wereld-in-80-dagen

Reis om de wereld in 80 dagen

GIZMO

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in en wees als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws.