MAQUETTE, een eco-relatiekomedie (8+)

deel met je vrienden

Deel met je vrienden

daar drukken

MAQUETTE, een eco-relatiekomedie (8+): Het verhaal

De Staat roept mensen op om zich letterlijk te laten decimeren om de ecologische voetsporen te minimaliseren. Daarmee kan de wereld gered worden van vervuiling en klimaatproblemen. Zij die zich niet laten verkleinen, worden opgeroepen om mini-mensen in huis te nemen. Maar zijn deze mensen vrijwillig verkleind?

In MAQUETTE zien we het extreem milieubewuste echtpaar, Eduard en Willemijn, in hun zeer ecologisch verantwoorde huis. Eduard overtuigt zijn vrouw ervan dat het goed en heel belangrijk is om verkleinde mensen in hun huis op te nemen. Deze mini-mensen offeren zich immers op voor een betere, schonere wereld. Kleine mensen eten minder, verbruiken minder zuurstof en produceren minder afval. De files worden kleiner en de ruimte voor natuur wordt groter. Een maquettehuis, met een complete inrichting, wordt al gauw als bouwpakket bij hen bezorgd. Het mini-echtpaar Joke en Addie kan zijn intrek nemen. De twee echtparen verschillen als dag en nacht van elkaar. Joke en Addie zijn bijvoorbeeld vrij onverschillig als het om het milieuvraagstuk gaat. Niettemin ontstaat er een aantrekkingskracht tussen de grote man en de kleine vrouw en de kleine man en de grote vrouw.

Een eco-relatiekomedie voor iedereen van 8 jaar en ouder.

Trailer Geregeld vervoer
Trailer Droomhuisbouwpakket

Over Peter Drost
Drost tekent sinds jaar en dag voor zowel het idee en concept als het script van de voorstelling, naast het maken en uitvoeren daarvan. Zijn gezelschap presenteert sinds 1997 ieder jaar één, vaak twee, unieke en originele, nieuw ontwikkelde producties, wereldpremières. De kunst kent vele bouwstenen en het Toneelschap gebruikt alles wat binnen bereik ligt in oneindig veel combinaties, met als stevig fundament poëtische beeldtaal en geestigheid. Dat levert krachtig gelaagd theater op, sterk beeldend en toegankelijk voor alle opleidingsniveausenvoor de jeugd maar ook voor volwassenen interessant.

Drost ontwikkelt zijn theaterproducties vaak vanuit een vorm-idee. Vorm is inhoud, in zijn filosofie. Het ‘verschalen’ van objecten en het ‘oproepen’ van beelden en acties komt veelvuldig voor. In Maquette wordt dit principe uitgebuit. Drost speelt in Maquette samen met Hymke de Vries, die hij sinds hun gezamenlijke studie op de toneelschool vooral in de hoorspelwereld tegenkwam. Het werken vanuit stemtechnieken is hen beiden op het lijf geschreven. De regie is in handen van Michael Helmerhorst.

Naast Beumer & Drost is hij te zien in groots opgezette producties als Het Pauperparadijs en is hij een veelgevraagd acteur voor tv-series, tv-commercials en filmproducties. Op televisie is hij onder andere te zien in Smeris, Overspel, Bloedverwanten, Flikken Maastricht en Meiden van de Herengracht. Tevens heeft hij een rol in de WOII-film Riphagen.

Peter werd in De Wereld Draait Door aangekondigd als de Nederlandse David Attenborough. Als stemacteur is Drost namelijk naast commercials en games de voice-over van de Nederlandse versie van BBC series Frozen Planet, Planet Earth, Earth Flight, Life Story, Penquins en Wild Africa.


Over Hymke de Vries
Nadat ze afstudeerde aan de toneelschool in Maastricht in 1987, debuteerde zij inhet theater bij Toneelgroep Theater te Arnhem en in datzelfde jaar op TV in de zeer populaire serie Spijkerhoek. In de jaren daarna speelde zij veelal in vrije producties. O.a. in de reeks Mussen & Zwanen, geschreven door Haye van der Heyden en geregisseerd door Christiaan Nortier. Het vele theaterwerk in de afgelopen 30 jaar combineerde ze altijd met televisiewerk. Daarnaast is Hymke de Vries ook stemactrice en regisseuse.
In 2014 won ze de Zilveren Koe, de vakprijs die toegekend wordt door collega’s, voor haar bijdrage aan het niveau van de nasynchronisatie in Nederland. Op diverse theateropleidingen geeft zij les in stemgebruik en tekstbehandeling. Onlangs speelde zij bij ‘Kunst in de kamer’ voor de eerste keer de monoloog AMANDA, geschreven door Walter van den Broek.

Over Michael Helmerhorst
Met zijn beeldende theaterachtergrond (Perspekt, VisaVis, Beumer & Drost) heeft Helmerhorst een eigenzinnige signatuur ontwikkeld: hij combineert voortdurend vele stijlen en genres: theater, film en beeldverhaal smelten
samen tot een zich onderscheidend geheel.

MAQUETTE. Vanaf 25 november 2018 in de Nederlandse en Vlaamse theaters

Credits

Spel: Peter Drost en Hymke de Vries
Tekst: Peter Drost
Regie: Michael Helmerhorst
Zakelijke en productieleiding en tourneeplanning: Géraldine Verhoeven
Decorontwerp: Ingrid Govers
Geluidsdecor: Mattie Poels
Geluidsnabewerking: Rob van de Schootbrugge
Kostuumontwerp: Rebekka Wörmann
Film: Henk Haselager
Assistent Regisseur & Dramaturgie: Géraldine Verhoeven
Uitvoering decor: Brinkman Decor
Lichtontwerp en techniek: Dirk Houthoff
Projectie-adviezen: Daan Hazendonk
Grafische vormgeving: Natacha Maia
Publiciteit en educatie: Afke Pricker
Film en montage trailers: Bas Haselager
Acteurs trailers: 
Maurits van den Berg, Lisa Groothof en Sacha Muller
Social Media:
Gerhardt

Scènefoto’s: Carlo ter Ellen | Tubantia
Tourneeplanning en promotionele ondersteuning  België: Thassos (www.thassos.be|info@thassos.be | 03-235.04.90)

Foto's

Recensies

Op dit moment zijn er nog geen recensies

Speellijst


Deel met je vrienden

PLAN B**