Midsland, Oklahoma

deel met je vrienden

Deel met je vrienden

daar drukken

Midsland, Oklahoma: Het verhaal

Midsland, Oklahoma is het bijna-waargebeurde verhaal van Boet Butterboer. Deze filmverzamelaar vertelt over zijn geschiedenis aan de hand van – door hemzelf – gemonteerde beelden. Boet, wiens ouders uit Midsland, Terschelling kwamen, werd zelf in het Amerikáánse Midsland geboren. Een stadje dat gesticht werd door één van zijn voorouders.

Als er aan het leven van de vader van Boet een tragisch einde komt door een omvallende boom, vertrekt zijn moeder met Boet en zijn tweelingbroer Oak vanuit Amerika per schip naar haar geboorteplaats Midsland op Terschelling. Na een scheepsramp voltrekt zich een groot wonder!

Het filmische plak- en knipwerk van Boet Butterboer leidt tot een zeer spannend, humoristisch en vooral ook aandoenlijk verhaal. De levendige vertelling, waar wensdroom en realiteit door elkaar heen lopen, mondt uit in een onverwachte climax als filmpersonages uit het doek het toneel opstappen.

Het publiek wordt ondergedompeld in een zee van fantastische gebeurtenissen en meegezogen in Boet’s ongelooflijke levensverhaal. Van visserij tot goudkoorts. Van scheepjes in flessen tot cowboys te paard.

Filmtheater van de aller, allerbovenste plank!

 

  • In Vlaanderen heet de voorstelling Middelkerke, Oklahoma (!)

Credits

Tekst en spel: Peter Drost
Regie: Michael Helmerhorst
Productie/PR & Marketing: Afke Pricker
Film & montage: Henk Haselager

Foto's

Recensies

Theaterkrant
februari 2023
door: Emilie van Heydoorn

Een bijna-waargebeurde waanzinnige geschiedenis

“… Een afwisseling van nagesynchroniseerde filmfragmenten en toneelspel zorgt voor een immersieve en levendige vertelling die historische momenten in de geschiedenis heel dichtbij doet voelen…”

“… De bewegingen op toneel gaan bijna naadloos over in de filmbeelden op het witte doek. Boet (Peter Drost) geeft het materiaal een andere context en vertelt hiermee zijn eigen verhaal. Beelden krijgen een nieuwe betekenis die een beroep doen op je fantasie en inlevingsvermogen….”

Lees hier de hele recensie

Speellijst


Deel met je vrienden

PLAN B**