Het Ding

deel met je vrienden

Deel met je vrienden

daar drukken

Het Ding: Het verhaal

“Aan iedereen zit wel een Dingetje los”

Een filmische theatervoorstelling die kijkt als een spannende serie, iets waar Beumer & Drost het patent op heeft. We volgen een reeks gesprekken tussen de heer P. (Peter Drost) en zijn psychiater.

P. is op zoek naar zijn zoekgeraakte vader; een uitvinder, een wetenschapper, een musicus en een spion tegelijk. Die vader lijkt echter alleen in zijn rijke fantasie te bestaan. We maken een filmische reis door de gedachten van P. Filmbeelden en muziek buitelen over elkaar heen. Zijn hersenspinsels komen kleurrijk tot leven. Acteren op film en toneel vloeien in elkaar over. De heer P. loopt de film in en uit. Het gebeurt voor je ogen. Magisch. Dat is het ding in Het Ding.

Filmtheater van de aller, allerbovenste plank voor iedereen vanaf 8 jaar. Vanaf september ’21 in de theaters (en 34x als schoolvoorstelling in Nederland en Vlaanderen).

 

De pers over Peter & Drost:

Wat een gerijpt vakmanschap! Wat een doordacht en verrukkelijk gebruik van moderne technieken bij enkele liefdevolle knipogen naar de vergeelde stripwereld van detective Dick Bos (‘pak aan schavuit’).’
AD

‘hilarische satire op reality shows.’
De Volkskrant

Peter Drost speelt een geweldige dubbelrol als de trefzekere Dick Bos en diens ploeterende tekenaar.’
Vrij Nederland

‘Ingeblikt is zeer komisch, ongelooflijk inventief theater.’
Het Parool

‘De ingenieuze montage van oude filmfragmenten en de manier waarop de twee mannen daarin opduiken is niet alleen een ode aan de moderne digitale filmtechnieken, ook een voorbeeld van de manier waarop met film kan worden gemanipuleerd.’
De Volkskrant

Credits

Regie: Michael Helmerhorst
Spel en tekst: Peter Drost
Dramaturgie: Geraldine Verhoeven
Camera, video-montage: Henk Haselager
Animaties: Sjeng Schupp
Geluidsmontages: Mattie Poels
Nasynchronisatie: Rob van der Schootbrugge
Set-assistent: Daan Haselager
Studio: Head Q Virtual & Post/ Peter Stoel
Rekwisieten: Aart Marcus
Kostuums: Dorien de Jonge
Posterontwerp: Henk Haselager

Foto's

Video's

Recensies

THEATERKRANT

Door Henri Drost - 10 oktober 2021

Een man op zoek naar zijn vader, dat is het uitgangspunt van Het ding van Toneelschap Beumer & Drost. Die man is de zoon van een muzikant en uitvinder, maar zijn hele jeugd is niet meer dan een pakketje met een vraagteken, dat bovendien nooit is bezorgd. ‘Ik loop achter de feiten aan’, beseft hij, maar echt behulpzaam is men in het postkantoor niet bepaald.

De voorstelling begint met een spectaculaire achtervolgingsscène, met als opzwepende soundtrack ‘Smack My Bitch Up’ van The Prodigy, en schakelt dan razendsnel naar de spreekkamer van een psychiater. Een psychiater die later in de voorstelling op kalme toon aan het publiek uitlegt dat er aan iedereen wel een steekje loszit. Echt luisteren naar zijn patiënt doet deze psychiater overigens niet, hij tekent poppetjes die op ingenieuze wijze tot leven komen op het projectiescherm en zich vervolgens vrolijk met de handeling bemoeien.

Ondertussen belandt zijn patiënt in het ene spelletjesprogramma na het andere. In ‘Zoek uw vader’ mag hij aan vijf kandidaten vragen stellen, even later klinken de geluiden van Lingo als hij op zoek is naar het woord ‘vader’. Een microfilm met daarop alle uitvindingen verstopt in het frame van een fiets moet vervolgens de grens over gefietst worden. Niet elke uitvinding is even geslaagd, sommige ronduit flauw (‘een eenwieler reduceert het aantal lekke banden met vijftig procent’), maar de allermooiste uitvinding blijkt de theremin te zijn: je bespeelt het met je handen zonder iets aan te raken..

Speellijst

04 feb
deel met vrienden kaarten bestellen
deel met je vrienden

HET DING

vrijdag 04 feb 2022 19.30 uur. ZWOLLE, SCHOUWBURG ODEON

daar drukken
19 feb
deel met vrienden kaarten bestellen
deel met je vrienden

HET DING

zaterdag 19 feb 2022 19.00 uur. SNEEK, THEATER SNEEK

daar drukken
26 feb
deel met vrienden kaarten bestellen
deel met je vrienden

HET DING

zaterdag 26 feb 2022 19.30 uur. DRACHTEN, DE LAWEI

daar drukken
06 mrt
deel met vrienden kaarten bestellen
deel met je vrienden

HET DING

zondag 06 mrt 2022 15.00 uur. ST. AGATHE BERCHEM (B) GC DE KROON

daar drukken

Deel met je vrienden

Het Ding

Nieuwsbrief

Vul hieronder je e-mailadres in en wees als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws.