‘Erik’ in de openlucht

Peter Drost in 'Erik of het klein insectenboek'

Peter Drost in ‘Erik of het klein insectenboek’

Klik hier: Speellijst

Komende zomer speelt Peter Drost zijn succesvolle theatersolo “Erik of het klein insectenboek” in diverse openluchttheaters. In het najaar volgt een toernee door Vlaanderen.

Drost maakte de familievoorstelling in 1992. Het bleek een groot succes tot in Canada aan toe. Al meer dan 100.000 enthousiaste mensen bezochten dit betoverende theaterstuk.

Godfried Bomans schreef in 1940 ‘Erik of het klein insectenboek’. Een verhaal over de droom van de tienjarige jongen Erik Pinksterblom. Aan de vooravond van een repetitie op school over Solm’s klein insectenboek ligt Erik te kijken naar zijn lievelingsschilderij dat boven zijn bed hangt: de Wollewei. Terwijl hij zich voorstelt hoe heerlijk het moet zijn om daar te wonen, komt het schilderij tot leven. Erik wordt heel klein en met een reuzenzwaai komt hij in het gras op het schilderij terecht. Het krioelt er van de insecten, die dezelfde goede en slechte eigenschappen hebben als mensen.

In zijn eentje brengt Peter Drost de 24 karakters in de vreemde droom van Erik Pinksterblom op bijzondere wijze tot leven bij het publiek.

Spel: Peter Drost | Regie: Henk van Ulsen | Muziek: Fay Lovsky | Decor: Tom Schenk | Tekstbewerking: Tom Sijtsma

Erik of het klein insectenboek – Toneelschap Beumer & Drost


Deel met je vrienden

PLAN B**