Erik of het klein insectenboek Deventer

Onder de blote hemel, in Deventer uiterwaarden

Van 27 t/m 29 augustus, zodra de schemer valt, speelt Peter Drost zijn theatersolo Erik of het klein insectenboek in de openlucht. Een betoverende familievoorstelling op een bijzondere plek in de Deventer uiterwaarden – het ‘Huis van Jo Daggert’. Deze drie voorstellingen maken deel uit van een reeks in openluchttheaters in Nederland deze zomer.

Voorafgaand aan de voorstelling is het mogelijk een hapje te eten in de oude boomgaard bij het ‘Huis van Jo Daggert’. De boomgaardmaal wordt verzorgd door Andrea Bergs en Rob te Wierik (En Progresse) die ook -met de Stichting IJssellandschap – de locatie ter beschikking stellen.

Foto: Theo Buitink

Foto: Theo Buitink

Drost maakte deze familievoorstelling (8+) in 1992 in de regie van Henk van Ulsen met muziek van Fay Lovsky. Verscheidene malen is ‘Erik’ hernomen tot in Canada aan toe. Met een in verschillende vormen getrokken parachute als decor, brengt Drost de 24 karakters in de vreemde droom van Erik Pinksterblom op bijzondere wijze tot leven voor het publiek.

 In 1940 schreef Godfried Bomans Erik of het klein insectenboek. Een verhaal over de droom van de tienjarige jongen Erik Pinksterblom. Aan de vooravond van een repetitie op school over Solm’s klein insectenboek ligt Erik te kijken naar zijn lievelingsschilderij dat boven zijn bed hangt: de Wollewei. Terwijl hij zich voorstelt hoe heerlijk het moet zijn daar te wonen, komt het schilderij tot leven. Erik wordt heel klein en met een reuzenzwaai komt hij in het gras op het schilderij terecht. Het krioelt er van de insecten die dezelfde goede en slechte eigenschappen hebben als mensen.

Voorstellingen
do 27, vr 28 en za 29 augustus om 20.30 uur

Locatie
Het ‘Huis van Jo Daggert’, Hoevelmansweg 2A, 7431 RB Diepenveen (200 meter vanaf de rioolwaterzuivering Deventer) www.enprogresse.nl

Kaartje Huis Jo Daggert

Kaarten
Theater Bouwkunde

Boomgaardmaaltijd
Het is mogelijk om voorafgaand aan de voorstelling gezellig een hapje te eten in de idyllische boomgaard. U bent dan welkom om 19.00 uur. Er kunnen per avond ca. 40 gasten mee eten. Uw reservering kunt u doorgeven bij het bestellen van uw kaarten (Theater Bouwkunde) of u stuurt een separate mail naar: info@theaterbouwkunde.nl.

Spel: Peter Drost | Regie: Henk van Ulsen | Tekstbewerking: Tom Sijtsma | Muziek: Fay Lovsky


Deel met je vrienden

PLAN B**