FPK: positief advies, budget ontoereikend

Op 2 augustus jl. werd bekend dat het Fonds Podiumkunsten Beumer & Drost voor de komende kunstenperiode 2017-2020 geen structurele subsidie meer kan toekennen. Het subsidie-advies is positief maar de bezuinigingen in de culturele sector vinden nog steeds hun weerslag.

“Het gaat het Fonds Podiumkunsten aan het hart dat er in de nieuwe subsidieronde door de zeer lage budgetten afscheid genomen moet worden van een aantal groepen en festivals die het Fonds heel graag had ondersteund als er meer geld was geweest. Bekende namen als Orkater, Noorderslag en Beumer & Drost worden niet meer structureel ondersteund.”

Beumer & Drost ontving sinds 1997 structureel subsidie van het Fonds Podiumkunsten (voorheen OC&W). Hierdoor konden wij de afgelopen 20 jaar theater maken zoals we dat wilden. Dit resulteerde in een groot aantal succesvolle familievoorstellingen die in Nederland en Vlaanderen – maar ook verder over de grens – veel publiek trokken.

Uiteraard betreuren wij het dat de financiële middelen vanuit het rijk ontbreken om ons de komende 4 jaar te ondersteunen. Er ligt een reeks spannende en interessante plannen op het schap – waar het Fonds Podiumkunsten zijn waardering over uitspreekt. Maar minder geld doodt onze creativiteit niet. We zullen in de toekomst één familievoorstelling per jaar produceren en spelen in Nederland en in Vlaanderen. In Deventer en omstreken blijven wij actief met het succesvolle evenement ‘Bij de mensen thuis’ en het ontwikkelen van de nieuwe producties ‘Deventer 1250 jaar’ en ‘Coulisse’ (theaterwandelingen in de Uiterwaarden).

Komend najaar brengen we de veelgeprezen familievoorstelling Dick Bos op de planken in Nederland en Vlaanderen. Deze tournee trappen we af in onze standplaats Deventer.


Deel met je vrienden

PLAN B**