Dick Bos niet in Gasfabriek Deventer

Beumer & Drost zoekt samen met gemeente naar andere lokatie

Het Ketelhuis van de voormalige Gasfabriek aan de Zutphenseweg leek de ideale plek om de familievoorstelling Dick Bos van Toneelschap Beumer & Drost te presenteren. Oude glorie met nieuwe tijden aan de horizion. Interessante architectuur die door leegstand niet vaak ontsloten wordt voor publiek. Helaas kan de gemeente Deventer geen vergunning verstrekken voor dit originele initiatief wegens veiligheidsvoorschriften.

In samenwerking met de gemeente is Beumer & Drost naarstig op zoek naar een nieuwe locatie in Deventer om de veelgeprezen voorstelling te kunnen spelen.

De voorstellingen zijn gepland van 6 t/m 11 september. Meer dan de helft van de kaarten van de 5 voorstellingen is al verkocht. Ook scholen zullen de voorstelling bezoeken. Zodra de nieuwe locatie bekend is, zullen alle mensen die kaarten hebben gereserveerd persoonlijk op de hoogte worden gesteld door Beumer & Drost.

De keuze voor spelen op locatie in plaats van in de schouwburg is conceptueel; Beumer & Drost ziet het als een meerwaarde om bijzondere plekken te ontsluiten voor publiek en om de charme van een locatie mee te nemen in het beleven van de voorstelling.

Dick Bos is een filmische theatervoorstelling voor iedereen van 8 jaar en ouder over één van Nederlands meest bekende striphelden. De charmante polderdetective werd in de jaren veertig tot leven gewekt door zijn tekenaar Alfred Mazure (1914-1974). In Dick Bos verandert cartoon in film, film in tekening en tekening in werkelijkheid.

Komende zondag is Beumer & Drost te vinden op de Deventer Boekenmarkt met informatie over de familievoorstelling. De kraam bevindt zich naast de Waag.


Deel met je vrienden

PLAN B**