MAPA opent jubileumfestival met GIZMO

In de maand juni viert MAPA ( Moving Academy of Performing Arts) in Haarlem zijn 25-jarige bestaan met een jubileumfestival. Het festijn wordt op 5 juni om 17.30 uur geopend met GIZMO, de theatervoorstelling van Toneelschap Beumer & Drost door o.a. Michael Helmerhorst. Dezelfde avond wordt GIZMO ook om 20.30 uur gespeeld.

 

 

Info: Tickets zijn per e-mail te bestellen via info@mapa.nl (€ 17,50 / € 12,50 (student)). Locatie: Studio MAPA Nederland, Korte Versprockweg 7-9, Haarlem

Theaterkrant **** Vier sterren“Willy Wortels in nostalgisch schuurtjestheater. Een verrukkelijke voorstelling voor ieder die geïnteresseerd is in de droom van technische vernieuwingen. Surrealisme, nostalgie en techniek ontmoeten elkaar op fantasierijke wijze.”
de Volkskrant: “GIZMO is slapstick voor alle leeftijden met behulp van weerbarstige huis-, tuin- en keukenmechanica.”

GIZMO is een nostalgische terugblik naar een tijd waarin men de ontwikkeling van techniek en wetenschap nog onbevangen verwelkomde. De voorstelling is geïnspireerd op het Amerikaanse Popular Mechanics-magazine, waarin bijzondere hobby’s, blauwdrukken, exploded views, futuristische vergezichten, eenvoudige huis-, tuin- en keuken-mechanica en advertenties van postorderbedrijven elkaar verdringen. Drie GIZMO-abonnees zijn in een constante strijd gewikkeld met de weerbarstige materie van gebruiksvoorwerpen en prototypen. Op zoek naar praktische oplossingen om het leven van alledag draaglijker te maken doen zij en passant onthutsende ontdekkingen.

(Gizmo: is een woord voor een gadget of slim apparaatje waarvan men zich de juiste naam niet meer herinnert, encyclo.nl.)

Genre: Komische Semi-documentaire
Disciplines: Mime, Slapstick, Object-animatie, Percussie & Unplugged special FX

Michael Helmerhorst is de initiatiefnemer van deze productie.
Met zijn beeldende theaterachtergrond (Perspekt, VisaVis, Beumer&Drost) heeft Helmerhorst een eigenzinnige signatuur ontwikkeld: hij combineert voortdurend vele stijlen en genres: theater, film en beeldverhaal smelten samen tot een zich onderscheidend geheel.

Martin Hofstra speelde oa bij gezelschap De Daders, Carver, Bambi, Artemis en 12 jaar bij Alex d’Electrique. Hij was schrijver van en speler in de VPRO-kinderserie Max en Piep en speelde bovendien in diverse Nederlandse drama-series (o.a. Spoorloos Verdwenen).

Che-Sheng Wu combineert de disciplines: Percussie, Instant Music en Mime. Ski-Chien University Taipe, Artez Zwolle, MAPA Haarlem.


Deel met je vrienden

PLAN B**