‘Moord op de Wega’ naar het boek van Marten Toonder

We bewerkten vorig seizoen het allereerste boek van onze literaire held Maarten Toonder ‘Tim MacNab zoekt kopij’ tot de theaterthriller ‘Moord op de Wega’.

Het verhaal speelt zich af op de S.S. Wega, een vrachtschip dat een tiental passagiers meeneemt op zijn reis naar Zuid-Amerika. Kapitein Sixma vaart, na een eerdere stop in Hamburg, van Rotterdam naar Buenos Aires. Onder de passagiers is de journalist Tim MacNab, afkomstig uit Chicago. Als er plotseling een moord wordt gepleegd aan boord, vormen Sixma en MacNab een gelegenheids-recherche-duo in een storm op volle zee. Wat volgt is een spannende en komische thriller met een onverwachte afloop.

‘Moord op de Wega’, gespeeld door Paul Kooij en Peter Drost,is een unieke en intieme theaterervaring. Het publiek, dat in een grote kring om een tafel zit waarop het decor van de voorstelling staat, kan de acteurs bijna  aanraken. Vlak voor het oog van de toeschouwers voltrekt zich een spannende ‘whodunnit’. De twee acteurs, die alle rollen spelen, schieten van het ene kostuum in het andere. Zelden zat men de toneelspelers zo dicht op de huid. Een bijzondere en geestige ervaring.

Tafeltheater
Deze compacte en flexibel opgezette voorstelling wordt niet alleen in de theaters gespeeld. Wel nee, we komen naar u toe! ‘Moord op de Wega’ kan ook in huiskamers, schuren, buurtcentra, tuinen, zolders en buitenhuizen worden gespeeld. U boekt de voorstelling en wordt daarmee per direct directeur van uw eigen schouwburg. Het concept is als volgt. U neemt contact op met Beumer & Drost, spreekt een datum af, betaalt een uitkoopsom. Wij komen optreden en u mag zelf kaartjes verkopen en drankjes en hapjes om uit de kosten te komen. Heel simpel!

Wilt u ‘Moord op de Wega’ zelf boeken? info@beumerendrost.nl

Credits
Moord op de Wega naar: ‘Tim MacNab zoekt kopij’ van Marten Toonder
Bewerking Peter Drost; Spel Peter Drost en Paul R. Kooij; Regie Michael Helmerhorst;
Assistent-regisseur & dramaturgie Géraldine Verhoeven; Kostuums Dorien de Jonge; Decor Aart Marcus; Geluidsmontage Mattie Poels; Grafisch ontwerp Henk Haselager; Publiciteit Gerhardt; Met dank aan: Theaterrestaurant Bouwkunde, Heleen Boom, Toonder Compagnie B.V., Uitgeverij Rubinstein, Mitchell, Carin Eilers, MTS

Recensie Theaterkrant: https://www.theaterkrant.nl/recensie/moord-op-de-wega/toneelschap-beumer-drost/


Deel met je vrienden

PLAN B**