Huiskamer theatertour in vier rijksmonumenten

De derde editie van Bij de Mensen Thuis, de huiskamer theatertour op vrijdag 25 en zaterdag 26 mei, vindt plaats in vier Deventer rijksmonumenten. Bep Spa, Titi Lems-Eilerts, Marc Altink en Martin Kleine Schaars stellen hun huis ter beschikking voor het populaire evenement van Toneelschap Beumer & Drost.

Graaf van Burenstraat 12

In het voormalig kerkgebouw aan de Graaf van Burenstraat 12 (1880), speelt actrice en theatermaakster Loulou Rhemrev een verkorte versie van haar voorstelling Hallo Bandoeng. Een indringende voorstelling over hoe een Indische erfenis je identiteit kan bepalen. Gastvrouw Titi Lems-Eilerts vindt het bijzonder dat juist deze voorstelling in haar huis plaatsvindt: “Voordat we ons bedrijf in natuurlijke meubels startten, gaven we in Azië 11 jaar lang les aan Nederlandse basisschoolleerlingen. Twee jaar verbleven wij in Jakarta. Zó speciaal om juist deze voorstelling in ons bijzondere huis aan bezoekers te laten zien. Met de aankoop van dit pand hebben we voor ogen gehad om er met culturele evenementen meer mensen van te laten genieten. Dit is het eerste event en ik verheug mij erop”. Titi verzorgt na de derde voorstelling, geheel bijpassend, een Indische maaltijd.

Bergkerkplein 12

Gemeenteraadslid Bep Spa ontvangt zangeres en actrice Rosa da Silva en muzikant Remko Wind in haar huis aan het Bergkerkplein 12. Samen met Daniël Lohues schreef Rosa nummers over haar Drentse en Portugese roots. In verschillende stijlen als fado, folk, bossa nova neemt ze samen met muzikant Remko Wind het publiek mee in haar leven. Hoe is het om je Portugees te voelen aan het Klazienaveense Van Echtenskanaal? Bep verheugt zich erop om het publiek in haar huis te ontvangen en voor hen te koken.

De Blauwe hand, Graven 16

Voormalig directeur van het Metropole Orkest, Marc Altink, huist in De Blauwe Hand op de Graven 16. Een pand uit 1652, waar in vroeger dagen kleding donkerblauw werd geverfd voor de rouwenden. Acteur Ted Keijser, zal er een poëtische monoloog brengen: ‘Over het doppen van bonen’, naar de roman van de Poolse schrijver Wieslaw Mysliwsky.
Martin Kleine Schaars, Deventer architect, stelt zijn zelf gerenoveerde  huis Achter de Muren-Duimpoort open voor de cabareteske zangeressen van Mrs. Einstein en hun publiek.

 

Achter de Muren-Duimpoort

Artistiek leider Peter Drost: “We willen een klimaat scheppen om, laagdrempelig en in de buurt, culturele en culinaire uitingen gezamenlijk te beleven”,  ‘Bij de mensen thuis’ is een uitstapje voor ons. Een theatervorm waarbij Deventernaren zelf participeren in een evenement. De betrokkenheid is enorm, mensen komen zelf met ideeën en enthousiasmeren hun netwerk om een mooie avond door te brengen”.

In de vier karakteristieke huiskamers in deze rijksmonumenten vinden vier optredens plaats op het gebied van literair toneel, cabaret en muziektheater. Onder leiding van een gids wandelen de bezoekers van de ene naar de andere huiskamer. Na de derde voorstelling, op de derde locatie, serveert de gastheer of -vrouw hen een bij de voorstelling passende maaltijd. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor de tour.

Data                         : 25 en 26 mei 2018
Aanvang                : 17.30 uur op het Bergkerkplein
Kaarten                 :  à € 40,- incl. diner via beumerendrost.nl
Contact                 : info@beumerendrost.nl

 

bij-de-mensen-thuis-3-op-25-en-26-mei-2018

Bij de Mensen Thuis 3 op 25 en 26 mei 2018

 


Deel met je vrienden

PLAN B**